Skelex 360-XFR 

Skelexistä ratkaisu rasitusvammojen ennaltaehkäisyyn ja työn fyysisten kuormitustekijöiden keventämiseen

Skelex 360-XFR:n tarjoama ratkaisu voi myös lisätä houkuttelevuutta teollisuuden ammatteihin ja työssä pysymiseen. On työntekijän kannalta merkittävää, että työnantaja miettii uusia keventäviä ratkaisuja työntekijän työssä jaksamiseen myös fyysisiä kuormitustekijöitä ehkäisemällä.

Tämän päivän haasteena on pidentää työuria ja pystyä työskentelemään yhä pitempään, joten on selvää, että rasitukset useille kehon osille lisääntyvät ja samalla kasvaa myös avun tarve. Uutta henkilöstöä voi olla vaikeaa saada fyysisiin töihin, joten meidän on kiinnitettävä vielä enemmän huomiota työolosuhteisiin. Skelex 360-XFR:n kaltaiset ratkaisut voivat vähentää myös sairaspoissaoloja, kun puku vähentää kehoa toistuvilta rasituksilta. Työnantajille tämä tuo merkittävää hyötyä myös työn tuottavuudessa.

Kompakti Skelex 360-XFR yläraajakevennin soveltuu parhaiten erilaisiin kokoonpano-, huolto-, maalaus- ja hitsaustehtäviin, koska se vähentää hartioiden rasitusta ja väsymistä. Sen käyttö lisää tuottavuutta sekä vähentään yläraajojen toistoliikkeistä aiheutuvia vammoja.

Muutama minuutti ja Skelex 360-XFR – exoskeleton on pujahtanut kuin reppu selkään; lannevyö kiinni, käsivarsikuppien kiinnitys ja muutama tarkistus. Työntekijä on nyt valmiina vaikkapa maalaustöihin. Tunne on ihmeellinen, laite kannattelee käsiä ja ne tuntuvat painottomilta. Ylälistojen kiinnitys ei aiheuta polttavaa tunnetta lihaksiin, työtä jaksaa jatkaa pitempään, väsymystä koetaan jopa 80% vähemmän. Tunne on verrattavissa vaikkapa sähköpolkupyörään, joka pienentää kuormittavuutta ja auttaa jaksamaan. Hollantilainen ratkaisu on maailman ensimmäinen päälle puettavia yläraaja exoskeleton, joka keventää lihasten ja nivelten kuormitusta.

Miten Skelex 360-XFR – exoskeleton toimii?

Mikä liikuttaa käsiä? Skelex 360-XFR on ns. passiivinen exoskeleton, joka tarkoittaa, että se toimii mekaanisesti jousiin varastoituneen energian avulla, ilman moottoreita ja antureita.

Laite keventää 0-5 kg / käsivarsi ja mahdollistaa jaksamisen jopa kaksinkertaisesti.

Skelex 360-XFR:stä on hyötyä työskenneltäessä ylöspäin kädet edessä tai etuviistossa. Se on suunniteltu tukemaan kehon luontaisia liikkeitä, sen kanssa voi kävellä, polvistua, istua, heiluttaa käsiä jne. Skelex 360-XFR painaa vain 2,5 kg ja sitä voi käyttää vaikka koko päivän ilman huoltoa tai lataamista.

Skelex on kehittänyt tuotettaan koko ajan vastaten asiakkaiden toiveisiin:

 

  • Skelexistä tuli Skelex 360 XFR, eli palosuojattu puku.
  • Puku keveni, ollen nyt van 2,5 kg.
  • Käsikupit muuttuivat mukavimmiksi, säätömekanismit paranivat toiveiden mukaisesti ja ovat nyt helposti säätimillä käytettäviä eikä erillisavaimia tarvita
  • Hitsaajien toiveesta syntyi hitsaajanpuku ja kokoja löytyy nyt myös S- koon käyttäjille.

 

Skelex kuuntelee asiakkaiden toiveet ja kehitys on jatkuvaa.

 

Skelexin käyttäjiä on jo useissa maissa

 

Vuodesta 2017 Skelex 360-XFR:iä on myyty yli 50 kansainväliselle yritykselle 11 maassa, mm. Hollannissa, Belgiassa, Saksassa, Italiassa, Englannissa, Espanjassa, Ranskassa, Portugalissa, USA:ssa, Singaporessa jne.

Yrityksistä exoskeletonin ovat ottaneet käyttöön mm. Airbus, Transavia, KLM, BMW, SEAT, Beneteau, Naval Group, Heerema, Deutsche Bahn, SNCF, Royal Dutch Army Saint.

Skelex – Niskatuki

Skelexin niskatuki auttaa keventämään kaularangan kuormitusta, niissä tehtävissä joissa katse on ylös ja pää on pitkään taaksetaipuneena. Niskatuen voi kiinnittää Skelex pukuun tai sen voi hankkia irrallisena ja kiinnittää vaikkapa omaan vyöhön.

Työfysioterapeutin kertomaa palautetta asiakkaansa kokeillessa Skelexin niskatukea:

”Lainasin niskatuen varastotyöntekijälle, jolla on niskavaivoja. Hän tekee 75% työajasta trukkiajoa. Kertoi, että niskatuki oli todella hyvä. Niskan rasitus väheni huomattavasti.”

Ota yhteyttä

Kysy lisää tai varaa esittely

Y-tunnus: 2755901-5

Toimimme koko Suomen alueella.

Minna Laine, tj
+358 40 7479 033
minna.laine@skeleton.fi

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
asiakaspalvelu@skeleton.fi

Tilaa Meditaksen uutiskirje

Uutiskirjeessä saat tietoa mm. exoskeletoneista, uusista tuotteista sekä tapahtumista.